Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Puuvilja- ja marjaveinide valmistamise lühikursus

märts 1, 2025 - märts 2, 2025

€180

Koht: Uue-Saaluse Veinitalu, Rõuge vald, Võrumaa
Aeg: 01.03.-02.03. 2025
Maht: 16 ak tundi
Hind: 180 €
Koolitaja: Maris Kivistik, Uue-Saaluse Veinitalu veinimeister
Koolitusjuht: Elina Oeselg, 56671936, elina.oeselg@aianduskool.ee

Sihtrühm: Alustajad koduveinivalmistajad; puuvilja-marjakasvatajad, kes soovivad väärindada oma saaki.
Koolituse alustamise tingimus: Koolitusel osaleja on täisealine isik.

Õpiväljundid

Koolituse läbinu:

  • valib sobiva tooraine puuvilja- või marjaveini valmistamiseks;
  • koostab veinivirde retsepti;
  • omab ülevaadet puuvilja- ja marjaveinide valmistamise etappidest ja tehnoloogiatest.

Õppe sisu

Teoreetiline ja praktiline auditoorne õpe on omavahel tihedalt seotud, üks õppemeetod muutub sujuvalt teiseks. Iga teemaga on seotud praktiline tegevus, mis ei vaja eraldi väljatoomist.
Auditoorne õpe:

  • Puuvilja- ja marjaveinide liigitamine, koostis.
  • Veini valmistamiseks sobivad marjad ja puuviljad, nende omadused- happesus, suhkrusisaldus.
  • Veini retsepti koostamine.
  • Pärmid, toitesoolad, nende ülesanne käärimisel.
  • Veini valmistamise etapid alates mahla pressimisest ja kääritamisest kuni villimiseni. Erisused viinamarjaveinide valmistamisel.
  • Sulfitid ja teised lisaained, nende roll veini valmistamisel.
  • Veini valmistamiseks vajalikud töövahendid kodustes tingimustes (kogus 30 L): kääritusnõu, õhulukk, hüdromeeter, sifoon, kurnamiskott jne.
  • Korgid, pudelid, veinide säilitamine.
  • Veini valmistamisel tekkivad vead.
  • Veini degusteerimine, välimuse, aroomi, maitse hindamine. Veini ja toidu sobitamise põhialused.

Praktiline töö:

  • Mahla suhkrusisalduse ja üldhappesuse määramine.
  • Veini retsepti koostamine.
  • Tooraine purustamine, meskimine, veinivirde kokkusegamine.
  • Veini ümberkallamine pärmi pealt.
  • Puuviljaveinide degusteerimine ja kvaliteedi hindamine.

Hindamist ei toimu. Kursuse lõpetajale väljastatakse tõend. Tõendi väljastamise aluseks on osalemine koolitusel 100% ulatuses, sh osalemine praktilises töös.

NB! Alloleva registreerimisvormi täitmise ja edastamisega kinnitate, et olete tutvunud kursuse õppekava ja täienduskoolituse õppekorraldusega, sh olete teadlik, et vastavalt õppekorralduse punktidele 1.7.3 ja 1.7.5 säilib kursusele kohale ilmumata jätmise ja katkestamise korral täiemahuline koolitusarve tasumise kohustus.

Kursusel osalemiseks on vajalik eelregistreerimine, sest kohtade arv on piiratud. Registreerimine kursusele lõpetatakse 10 tööpäeva enne koolituse algust või õppegrupi täitumisel. Lisainfo koolitusjuhilt. Räpina Aianduskoolil on õigus õppegrupi mittetäitumise korral toimumise aega edasi lükata või koolitus ära jätta.
Registreerumisvormi edastamine ei garanteeri kohta õppegrupis. Kursusehuviliste nimekirja lisamise alus on korrektselt täidetud registreerimisvorm. Koolitusjuht võtab teiega enne kursuse algust veel ühendust. Õppegrupi moodustab komisjon avalduste laekumise järjekorras. Andmed arve koostamiseks edastatakse raamatupidamisse peale seda, kui miinimumhulk huvilisi on registreerunud ja on kindel kursuse toimumine.
Kursusel osaleja isikuandmete kogumise aluseks on haridus- ja teadusministri määrused 18.09.2013.nr.33 ja 19.06.2015 nr.27. Kursusel osalemise avalduse esitamisega (nii veebivormi kui ka suuliselt kohapeal, telefoni ja e-posti teel) kinnitate, et lubate enda andmeid, mis on käesoleva kursuse käigus kogutud, Räpina Aianduskoolil kasutada statistika tegemiseks ja  tagasisideküsitluste läbiviimiseks.

Õppegrupis vabu kohti veel: 14

Detailid

Algus:
märts 1, 2025
Lõpp:
märts 2, 2025
Hind:
€180

Korraldaja

Elina Oeselg, koolitusjuht
Telefon
56671936
E-mail
elina.oeselg@aianduskool.ee

Toimumiskoht

Uue-Saaluse Veinitalu
Kõivsaare talu
Uue-Saaluse küla, Rõuge vald 65147 Estonia
+ Google Map
View Toimumiskoht Website